Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en bespaar net als 174.753 anderen met de beste kortingscodes!

Begrippenlijst

Aanbieding

Een aanbieding is een product of dienst die (tijdelijk) goedkoper wordt aangeboden dan normaal het geval is. Het doel van de verkoper is om door de verlaagde prijs te zorgen voor meer verkopen van het product.

Actiecode

Een alternatief voor het woord kortingscode. Bij een kortingscode gaat het vaak enkel om korting, bij een actiecode kan het ook gaan om een andere actie, bijvoorbeeld om een extra artikel dat gratis toegevoegd wordt aan je bestelling bij een webwinkel.

Besparen

Besparen is het minder uitgeven of verbruiken van meestal geld. Je kunt besparen door het verbruik van iets te verminderen, maar je kunt ook van een actie gebruik maken om zo te besparen op de aanschafwaarde van een product of dienst.

Coupon

Een coupon is een bewijs dat je recht geeft op een bepaald artikel of een bepaalde dienst. Het begrip coupon is een synoniem van het woord kortingsbon. Het gaat meestal om een fysieke coupon, gemaakt van echt papier. Met name in Amerika is het gebruik van coupons ontzettend populair, inmiddels wordt er ook in landen als Nederland en België door winkels steeds meer gebruik gemaakt van coupons.

Couponcode

Een couponcode is een unieke code die tijdens het bestelproces bij een webshop kan worden ingevoerd voor een verlaging van de verkoopprijs. Met een couponcode is het mogelijk om voordeliger producten aan te schaffen op het internet.

Couponnummer

Zie couponcode.

Gratis

Zonder betaling, geheel kosteloos te verkrijgen.

Korting

De verlaging van de oorspronkelijke prijs van een bepaald artikel of een specifieke dienst. Het betreft meestal een bepaald percentage of bedrag dat van de oorspronkelijk verkoopprijs wordt afgetrokken.

Kortingsactie

Een actie waarmee de prijs van een artikel verlaagd kan worden, met een percentage of een bedrag. Zie ook korting.

Kortingsbon

Een kortingsbon is een fysieke bon die je recht geeft op korting bij aanschaf van een product of dienst, of op bijvoorbeeld een bezoek aan een attractiepark.

Kortingscode

Een kortingscode is een unieke code die tijdens het bestelproces bij een online shop kan worden gebruikt om korting te ontvangen. Die korting kan van alles zijn, bijvoorbeeld een percentage of een vast bedrag dat op de totaalprijs in mindering wordt gebracht. Andere populaire acties zijn bijvoorbeeld het derde artikel gratis of geheel kosteloze verzending van je bestelling. Kortingscodes worden door webwinkels uitgegeven om potentiële klanten aan te spreken en om huidige klanten te stimuleren nogmaals een bestelling te plaatsen. Het gebruik van kortingscodes is in met name Amerika en het Verenigd Koninkrijk enorm populair, maar ook Nederlandse en Belgische shoppers worden steeds meer bewust van het feit dat er kortingscodes te verkrijgen zijn.

Kortingscode website

Op een kortingscode website worden de kortingscodes, actiecodes, couponcodes, vouchercodes en promotiecodes van webwinkels geplaatst. Vaak vind je op kortingscode websites ook de acties en aanbiedingen van de webwinkels. De websites tonen vaak de acties van honderden tot duizenden online shops, zo kan de consument snel en gemakkelijk besparen bij het doen van online aankopen. De consument kan de weergegeven codes eenvoudig kopiëren en verzilveren tijdens het bestelproces bij een webwinkel voor bijvoorbeeld korting, gratis verzending of een gratis product.

Nieuwsbrief

Een nieuwsbrief is een marketingmiddel dat door veel webwinkels wordt gebruikt om klanten te binden. Een klant kan zich inschrijven voor de nieuwsbrief, waarna deze met enige regelmaat op de hoogte wordt gehouden van de acties en aanbiedingen van de webwinkel. Om te zorgen voor een zo groot mogelijk aantal aanmeldingen geven veel online shops een klant die zich aanmeldt voor de nieuwsbrief een leuke korting, bijvoorbeeld doormiddel van een unieke kortingscode die de klant direct na het aanmelden op de nieuwsbrief ontvangt.

Outlet

Een outlet of outlet store is een winkel of een bepaald deel van een winkel waarin de producten van bekende merken tegen erg lage prijzen worden aangeboden. Vaak gaat om artikelen die verouderd zijn, bijvoorbeeld doordat er in de winkel net een nieuwe collectie binnen is. Het gaat vaak om producten die niet meer door de winkel worden ingekocht, het betreft dus een op is op actie.

Promotiecode

Zie kortingscode.

Tegoedbon

Een fysieke, vaak papieren bon met daarop een bedrag dat bij een volgende aankoop in mindering wordt gebracht op de verkoopprijs. Het kan echter ook gaan om een tegoedbon die garant staat voor een gratis product, dienst of geldbedrag.

Tegoedboncode

Een tegoedboncode kan online worden ingevoerd tijdens het aankoopproces bij een webshop, na het bevestigen van een tegoedboncode ontvang je bijvoorbeeld een gratis product of wordt er een bedrag in minder gebracht op de totale orderwaarde van je bestelling.

Voucher

Een voucher is een bewijs dat je recht hebt op iets. Een voucher kan je bijvoorbeeld recht geven op een gratis product of dienst, een voucher kan echter ook dienen als betalingsmiddel bij een toekomstige aankoop.

Vouchercode

Een bekend synoniem van het begrip kortingscode. Een vouchercode is een unieke code die op een voucher wordt weergegeven en welke gebruikt kan worden bij het plaatsen van een bestelling bij een online shop. Vaak wordt er na het verzilveren van de vouchercode een bedrag in minder gebracht op de orderwaarde of ontvang je een gratis product bij je bestelling. In de meeste gevallen staat op de voucher de korting die je zult ontvangen na het verzilveren ervan vermeld.

Vouchernummer

Zie vouchercode.

Waardebon

Een waardebon is een (meestal) fysieke bon die een bepaalde waarde vertegenwoordigt. Een waardebon kan ingeleverd worden bij een winkel in ruil voor een gratis artikel of dienst. Een waardebon kan echter ook garant staan voor een gratis product of voorde reducering van de verkoopprijs.

Waardebonnummer

Een unieke code op een waardebon die online kan worden gebruikt om korting te ontvangen bij een webwinkel. Je kunt het waardebonnummer invoeren tijdens het doen van een bestelling bij een online shop om korting te verkrijgen. Vaak vermelden shops tijdens het bestelproces een leeg invoerveld waarin je het waardebonnummer kunt typen.

Webshop

Zie webwinkel.

Webwinkel

Een webwinkel is een winkel op het internet. Het is een winkelbedrijf dat producten en/of diensten verkoopt via het internet en de aangeschafte waren bezorgd, of laat bezorgen bij de klant. In veel gevallen is het een stuk voordeliger om producten online bij een webwinkel aan te schaffen, dan de artikelen in een fysieke winkel te kopen. Webwinkels hanteren vaak lagere prijzen doordat er geen duur pand hoeft te worden betaald en er in verhouding een stuk minder personeel nodig is.