Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en bespaar net als 174.753 anderen met de beste kortingscodes!
De 10 gouden regels om voordelig online mode te shoppen

De 10 gouden regels om voordelig online mode te shoppen

MAGAZINE / Slimmer shoppen
Geplaatst door Vince op 12 september 2014

De beste tips om voordelig online mode te shoppen

Je kent vast wel zo iemand: een leuke vrouw, die zich altijd stijlvol weet te kleden voor weinig geld. Wanneer je haar vraagt waar zij haar spullen koopt, zal ze waarschijnlijk antwoorden dat ze online weer een buitenkansje heeft gevonden. Je vraagt je misschien af hoe zij dat iedere keer voor elkaar krijgt. Vergis je niet, voordelig online winkelen is meestal geen kwestie van geluk. Er is grote kans dat deze vrouw trouw de gouden regels voor voordelig online mode shoppen volgt. De meeste van deze gouden regels zijn een kwestie van gezond verstand. Het kan echter geen kwaad ze nog eens op een rijtje te zetten. Met nuchter en weloverwogen online winkelen bespaar je namelijk veel geld!

1. Denk en koop vooruit

ShoppenHet is een dooddoener, maar het loont echt om te wachten tot de uitverkoop. Laat je niet direct bij de start van het seizoen verleiden om nieuwe kleding te kopen. De prijzen zullen in veel gevallen nog halveren. Ook tijdens de sale, is er in de meeste maten nog ruim voldoende voorraad. Tegenwoordig zijn er heel vaak al halverwege het seizoen opruimingen. Loop je op deze manier altijd in de mode van het vorige jaar? In de meeste gevallen niet. Vooral basics zijn niet zo trendgevoelig en kun je zonder problemen een volgend seizoen ook weer aan. Het nadeel is natuurlijk wel dat je de nieuwe aanwinst niet direct zult dragen. Maar zo begin je in elk geval het volgende jaar met een goede garderobe.  Heb je toch iets nodig voor het aankomende seizoen? Houd dan juist de aanbiedingen aan het begin in de gaten. Veel webwinkels starten het seizoen met een bepaalde actie.

2. Bezuinig niet op kwaliteit

Het klinkt misschien tegenstrijdig in dit rijtje tips: wees vooral ook niet al te zuinig wanneer je iets koopt. Van een goed kledingstuk geniet je veel langer. De kleuren blijven mooier in de was en ook de pasvorm blijft beter. Zie de aanschaf van kwalitatief goede kleding niet als een kostenpost, maar als een noodzakelijke investering. Vooral basics zoals een goede jas, broeken en vestjes zijn de ruggengraat van je garderobe. Een dergelijk kledingstuk koop je één keer, om er vervolgens jaren plezier van te hebben. Op de lange duur bespaar je hierdoor juist veel geld.

3. Trek je niet teveel aan van mode en trends

Natuurlijk is het leuk om er trendy uit te zien en volgens de laatste mode gekleed te zijn. Maar volg alleen trends, als deze je flatteren en wanneer je denkt dat je deze kleding een volgend seizoen ook nog zult dragen. Niet alle trends passen bij jouw lijf en je persoonlijke smaak. Let hierbij ook op draagcomfort. Als iets je goed staat, maar niet lekker zit, zul je niet geneigd zijn het aan te trekken. Voel je dus niet geroepen om overal aan mee te doen en varieer binnen de grenzen van je eigen stijl. Zo voorkom je aankopen waar je later spijt van krijgt.

4. Meten is weten

De meeste webwinkels hebben goede maattabellen. Bestel niet klakkeloos kleding in je vermoedelijke maat, maar neem de tijd om jezelf voor een eerste bestelling goed op te meten. Volg hierbij de instructies op de website. Dit is misschien even extra werk, maar voorkomt teleurstellingen en gedoe met de webwinkel. Bovendien bespaart het je de tijd en moeite van het weer inpakken en terugsturen.

5. Verdien geld met je miskoop

Toch niet tevreden met je aankoop? Al let je nog zo goed op, een miskoop kan iedereen overkomen. Het domste wat je in dat geval kan doen, is het kledingstuk toch maar houden. Een goede webwinkel doet niet moeilijk over ruilen en retourneren. Het hoort tenslotte bij online shoppen dat je niet altijd zeker bent van de pasvorm of het materiaal. Pas je kleding dus altijd direct na ontvangst. Ben je toch te laat met terugsturen? Dat is geen reden om de kleding dan maar in jouw kast te laten verstoffen. Jouw miskoop is ongetwijfeld de must-have van iemand anders! Er zijn veel sites waar je tweedehands kleding kunt verkopen. Op deze manier houd je de financiële schade van een miskoop beperkt en kun je zelf weer op zoek naar iets wat je beter staat. Of vraag je vriendin of zij het kledingstuk wel leuk vindt. Zo heeft er tenminste iemand plezier van jouw miskoop.

6. Loop geen kortingen en uitverkoop mis

Houd altijd de kortingsacties en opruimingen van je favoriete webwinkels en merken in de gaten. Bij de meeste webwinkels kun je je e-mailadres achterlaten voor de nieuwsbrief. In deze nieuwsbrieven worden regelmatig opruimingen en kortingscodes aangekondigd. Ook zijn er diverse websites waar je kortingscodes kunt ophalen. Wil je liever toch geen reclamemail ontvangen? Maak dan iedere week een virtueel rondje langs je top 3 favoriete webwinkels en kortingscode websites. Zo mis je nooit een aanbieding of kortingsactie.

Online opruiming
Opruiming! Wie wordt daar nu niet vrolijk van?

7. Doe geen impulsaankopen

Bedenk voor het surfen welke kleding je zoekt. Kijk bijvoorbeeld eens kritisch naar je kledingkast. Heb je vijf zwarte broeken, dan hoef je die zesde zwarte broek waarschijnlijk niet te kopen. Of zijn er wel zaken die je mist of die eigenlijk wel aan vervanging toe zijn? Ga dan gericht op zoek naar deze kledingstukken en neem geen genoegen met iets dat in de buurt komt.  Word je tijdens het shoppen toch verliefd op iets anders? Uiteraard is er niets mis met een keertje uit de band springen en jezelf verwennen met dat ene bijzondere kledingstuk. Vraag je in dat geval wel af of je dit kledingstuk echt gaat dragen en of je er op de lange duur werkelijk plezier van zult hebben.

8. Zoek net even verder

Ben je een trouwe fan van een bepaald merk, dat je altijd goed staat? Zoek eens verder dan de eerste pagina van de zoekmachine. Wie weet kom je wel een webwinkel tegen waar ze jouw favoriete kleding tegen een lagere prijs verkopen. Of ga op zoek naar een outlet, waar restanten of samples van een vorig seizoen worden aangeboden. Let hierbij uiteraard wel op de betrouwbaarheid van de webwinkel. Goede webwinkels zijn vaak aangesloten bij een brancheorganisatie of een keurmerk. Kijk of je goede recensies ziet op onafhankelijke sites. Als iets er te mooi uit ziet om waar te zijn, dan is dat vaak ook het geval.

9. Het valt of staat met accessoires

Moet je altijd nieuwe kleding aanschaffen voor een geheel nieuwe look? Natuurlijk niet. Met een bijzonder sieraad, een bijpassende tas of een contrasterende shawl ziet je outfit er direct anders uit. Elegant geklede mensen onderscheiden zich juist door een originele combinatie van accessoires en kleding. Dat hoeft echt niet duur te zijn. Het is de kunst om met een frisse blik te kijken naar wat je al hebt en daar een eigen draai aan te geven.

10. Niets kopen is soms het allerbeste idee

Hoe vreemd het ook klinkt, de laatste gouden regel is misschien wel de belangrijkste. Kun je echt niet vinden waar je naar op zoek was? Koop dan gewoon even niets. Collecties worden regelmatig aangevuld. Houd je geld in zak wanneer je niet kunt slagen. Zo heb je wanneer je wel iets leuks ziet, meer te besteden!

Goed idee, of niet?
Wij weten het eigenlijk ook niet!

Met deze tien gouden regels voor voordelig online mode shoppen, kan iedereen slagen. Zo geef je nooit te veel geld uit en ben je altijd gekleed in een outfit die goed bij je past!

Ook deze artikelen mag je niet missen

Een kleine op komst? Dan kun je deze tips om te besparen goed gebruiken!
Slimmer shoppen

Een kleine op komst? Dan kun je deze tips om te besparen goed gebruiken!

Een klein wonder is in de maak, of wellicht pas geboren. Hoe dan ook: bij een nieuw leven hoort een nieuwe kamer, een nieuwe leefwijze en een nieuwe inrichting. De babyuitzet! De babyuitzet kopen is ontzettend leuk, maar vraagt veelal ook om een graai in de portemonnee ...

Geplaatst door Vince op 26 september 2014
Lees dit artikel
Heerlijke wijnen goedkoop in huis halen: de 10 beste tips op een rijtje
Slimmer shoppen

Heerlijke wijnen goedkoop in huis halen: de 10 beste tips op een rijtje

Je hoeft geen wijnexpert te zijn om goede wijnen aan een goede prijs te kopen. Een beperkt aantal simpele tips kan je al een heel eind op weg helpen naar de juiste aankoop, die kwaliteit koppelt aan betaalbaarheid ...

Geplaatst door Vince op 24 september 2014
Lees dit artikel
Tips & tricks voor het geven van een uniek én voordelig cadeau
Slimmer shoppen

Tips & tricks voor het geven van een uniek én voordelig cadeau

Graag verras je je dierbaren met een bijzonder cadeau. Natuurlijk weet je dat het niet zozeer om de waarde gaat, maar om het gebaar. Of de moeite, die je hebt gedaan om dat ene speciale cadeau te vinden ...

Geplaatst door Vince op 16 september 2014
Lees dit artikel
Er mooi uitzien voor weinig geld? Het kan, zónder dure beautyproducten!
Slimmer shoppen

Er mooi uitzien voor weinig geld? Het kan, zónder dure beautyproducten!

Er gezond en verzorgd uitzien, wie wil dat nu niet? Het ideaal is natuurlijk om er puur natuur geweldig uit te zien. Maar de meesten onder ons kunnen wel een helpend handje gebruiken door het gebruik van verzorgingsproducten ...

Geplaatst door Vince op 15 september 2014
Lees dit artikel
Gebruik deze tips en betaal niet langer te veel voor elektronica!
Slimmer shoppen

Gebruik deze tips en betaal niet langer te veel voor elektronica!

Plotseling begeeft je tv het, of een ander elektronisch apparaat. Dan wil je natuurlijk een nieuwe kopen, maar dat gaat geld kosten. Gelukkig kun je voorkomen dat je te veel betaalt. Even goed nadenken kan je veel geld schelen ...

Geplaatst door Vince op 15 september 2014
Lees dit artikel