Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en bespaar net als 174.753 anderen met de beste kortingscodes!
Op zoek naar een goedkope hotelovernachting? Zo betaal je geen euro te veel

Op zoek naar een goedkope hotelovernachting? Zo betaal je geen euro te veel

MAGAZINE / Voordelig reizen
Geplaatst door Vince op 24 september 2014

Goedkoop overnachten in een hotel

HotelkamerUit verschillende onderzoeken blijkt dat het boeken van een kamer bij een hotel vaak veel goedkoper kan. Hotelboekingssites lijken meestal de goedkoopste mogelijkheid te zijn, maar dat is niet altijd het geval. Veel mensen betalen eigenlijk meer voor hun kamer dan die in werkelijkheid waard is. Met de juiste kennis daarentegen, zouden ze veel goedkoper uit zijn. Vandaar dat wij besloten hebben om de beste tips voor een goedkope hotelovernachting op een rijtje te zetten. Hieronder volgen de beste tips om jouw favoriete kamer goedkoper te boeken.

Bel het hotel op

Gewoonlijk kies je er waarschijnlijk voor om je hotelkamer online via een boekingssite te reserveren. Dat is de meest gangbare manier, iedereen in je omgeving doet het op die manier. Helaas is iedereen dan te duur uit. In plaats van online je kamer te boeken, kun je beter het hotel opbellen. Dan komt namelijk wel naar voren welke kamer daadwerkelijk het voordeligst is. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat één op de vier keer een boeking per telefoon goedkoper is dan via een boekingssite.

Dat laatste mag niet, maar toch gebeurt het. De regel is dat een hotel de prijs van zijn kamers nooit lager mag hebben dan de online prijs. Hoteleigenaren hebben een perfecte manier ontdekt om onder die regel uit te komen, door de kamer in een arrangement te stoppen. Zo bieden ze de hotelkamer en bijvoorbeeld gratis parkeergelegenheid telefonisch goedkoper aan dan de boekingssite voor enkel de kamer vraagt. De mogelijke arrangementen kunnen variëren tussen het aanbieden van parkeergelegenheid, de mogelijkheid om een ontbijt te nuttigen en het wel of niet weglaten van bepaalde belastingen.

Daarnaast is het mogelijk om telefonisch aan te geven dat je voor een speciale gelegenheid komt. In een dergelijk geval is er vaak een extra, geheel gratis. Je kunt aangeven dat je gaat trouwen of dat je jarig bent, zodat de medewerker van het hotel kan kiezen bepaalde dingen gratis te laten zijn. Denk daarbij aan een ontbijt of een kamer met uitzicht, voor de prijs van een kamer zonder uitzicht.

Mail even voor persoonlijk contact

Beter nog dan bellen is het hotel mailen. Vaak zit er bij een hotel iemand achter de balie die zelf niet alle mogelijkheden kent. Zodra je belt, is de kans aanwezig dat je zo iemand aan de lijn krijgt. Beter is het om het hotel te mailen, zodat je met zekerheid kunt zeggen dat je e-mail bij de juiste persoon terecht komt. Diegene kan dan haarfijn uitleggen wat de mogelijkheden zijn, welke arrangementen er worden aangeboden en wat de goedkoopste opties zijn.

Ga niet voor populaire hotels

Kies je er toch voor om je kamer via een boekingssite te boeken, sorteer de hotels dan niet op 'populairste hotels'. De hotels die dan naar voren komen zijn namelijk niet per definitie het populairst, maar ze betalen veelal de hoogste contributie aan de website. Sorteer je de pagina in plaats daarvan op 'best beoordeeld', dan krijg je een redelijk realistisch beeld van goede hotels en kamers.

Het is slim om de de boekingssite slechts te gebruiken om een passend hotel te zoeken en dan alsnog te bellen of te mailen. Zo haal je naar alle waarschijnlijkheid het meeste uit je geld!

Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken

Hotels vergelijkenEr zijn talloze vergelijkingssites waarop per hotel wordt gekeken op welke boekingssite het hotel het voordeligste wordt aangeboden, Trivago is zo'n website. Met behulp van deze sites kun je zien dat de ene website dezelfde kamer voor een hogere prijs aanbiedt dan een andere website. Door goed af te wegen wat je precies wilt en met goede, relevante zoektermen te zoeken, kom je vrijwel altijd bij de voordeligste website uit.

Zijn er twee websites die een kamer voor exact dezelfde prijs aanbieden? Kijk dan bij de voorwaarden van het arrangement. De kans is groot dat de ene website andere voorwaarden heeft op bijvoorbeeld het gebied van annuleren. Bieden twee of meer boekingssites dus hetzelfde aan, kies dan voor de website met de soepelste voorwaarden, zodat je, mocht er iets tussen komen, niet al je geld kwijt bent.

Acties

Tegenwoordig worden vluchten vaak samen met overnachtingen aangeboden. Dergelijke acties zijn vrijwel altijd een stuk voordeliger dan het los kopen van beide diensten. Let dus altijd op deze acties. Ook kun je bij sommige websites boeken met kortingscodes. Deze codes zorgen ervoor dat je veel goedkoper een kamer kunt boeken. Natuurlijk heb je meestal wel wat minder keuze, want niet bij ieder hotel is te boeken met behulp van een actie, maar over het algemeen geldt: hoe minder keuze, des te goedkoper is de kamer.

Lastminutes

Lastminute boeken is een van de goedkoopste manieren om een hotelovernachting te boeken. Je hebt minder keuze, doordat de meeste kamers al volgeboekt zijn. Wel blijkt het dat dit veel goedkoper is. De ANWB heeft onderzoek gedaan bij 18 verschillende hotels in New York, Londen en Zandvoort. Daaruit is gebleken dat bij vrijwel ieder hotel de prijs twee dagen voor het verblijf goedkoper was dan twee maanden daarvoor. Lastminute boeken is helaas enkel mogelijk als je de vrijheid daarvoor hebt. Als je niet zeker weet waar je heen wilt gaan, dan kan het natuurlijk een goede en bovendien erg voordelige optie zijn.

Ga niet tijdens het hoogseizoen

Hotels hebben als geen ander door dat er meer mensen in de zomer komen dan in de herfst. Dat is logisch, want dan heeft iedereen vakantie en is het weer meestal heerlijk. Om die reden hebben hotels de prijs in het hoogseizoen aardig opgeschroefd. Wil je zoveel mogelijk geld besparen, boek je hotelovernachting dan niet in het hoogseizoen. Vooral bij kleine hotels biedt het een extra voordeel, want als het niet ontzettend druk is, zijn de eigenaars vaak veel aardiger en behulpzamer. Dan kun je nog eens een fijn gesprek met de eigenaar aangaan, wat misschien wel resulteert in een gratis ontbijt. Alles is mooi meegenomen!

Kies niet voor een hotel

Je kunt ook overwegen om niet voor een hotel te gaan. Er is namelijk veel meer mogelijk dan enkel een hotel. Zo kun je ervoor kiezen om naar een bed & breakfast te gaan. Dat is vaak goedkoper dan een hotel, de kamers zijn ruimer, het sanitair is beter en het ontbijt is uitgebreider. Over het algemeen zegt men dat een B&B veel comfortabeler is dan een hotel. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer zogenaamde 'boutique hostels' te vinden. Hier kun je, net zoals in een bed & breakfast, in een luxe kamer met goed sanitair slapen.

Ga mee met de tijd!

Als laatste tip: download een app van het hotel waar je wilt boeken. Daarmee kun je vaak de goedkoopste kamers vinden, en zo kun je lastminute nog een kamer boeken zonder een laptop bij de hand te hebben!

Ook deze artikelen mag je niet missen

Goedkoop autorijden? Met deze tips bespaar je honderden euro's per jaar!
Voordelig reizen

Goedkoop autorijden? Met deze tips bespaar je honderden euro's per jaar!

Autorijden is de laatste decennia behoorlijk duurder geworden, waardoor het hebben van een auto tegenwoordig lang niet meer voor iedereen een vanzelfsprekendheid is. De brandstofprijzen stijgen voortdurend en de regering heeft een aantal belastingvoordelen afgeschaft ...

Geplaatst door Vince op 14 september 2014
Lees dit artikel
Een droomvakantie boeken met een beperkt budget, zo doe je het!
Voordelig reizen

Een droomvakantie boeken met een beperkt budget, zo doe je het!

Nu we al jaren in een diepe economische crisis zitten zijn we gedwongen om op de kleintjes te letten. Hierdoor zijn we inmiddels een behoorlijk inventief volkje geworden als het gaat om allerlei besparingen in het dagelijks leven ...

Geplaatst door Vince op 12 september 2014
Lees dit artikel