Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en bespaar net als 174.753 anderen met de beste kortingscodes!
Een droomvakantie boeken met een beperkt budget, zo doe je het!

Een droomvakantie boeken met een beperkt budget, zo doe je het!

MAGAZINE / Voordelig reizen
Geplaatst door Vince op 12 september 2014

Goedkoop op vakantie

Nu we al jaren in een diepe economische crisis zitten zijn we gedwongen om op de kleintjes te letten. Hierdoor zijn we inmiddels een behoorlijk inventief volkje geworden als het gaat om allerlei besparingen in het dagelijks leven. De kosten voor boodschappen en kleding weten we te beperken door op aanbiedingen te letten en de energiekosten zijn bij de meeste huishoudens flink gedaald dankzij het isoleren van onze woningen. Hoewel de gemiddelde Nederlander vindingrijk is op het besparen van kosten, is het bij velen echter nog niet doorgedrongen, dat er op vakanties aanzienlijke bedragen kunnen worden bespaard. Wij zetten een aantal besparingen op een rijtje. Gegarandeerd dat er een aantal tips tussen zitten waar jij met je vakantieplannen voordeel mee kunt doen!

Boek je vliegreis op dinsdag!

Vliegreis Los van het feit dat je in het hoogseizoen meer voor een vliegticket kwijt bent dan in het laagseizoen, is het is af te raden om een vliegreis in het weekeinde te boeken, want dat doet namelijk bijna iedereen. De reisbranche springt daar uiteraard op in door hogere prijzen te vragen. Uit onderzoek van de Consumentenbond is gebleken dat de goedkoopste dag om te boeken de dinsdag rond de lunch is. Het is raadzaam om flexibel te zijn voor wat betreft vertrek -en aankomsttijden. Alhoewel het enige moeite en tijd kost, loont het om te kiezen voor een vlucht op een ander tijdstip of zelfs een andere dag. Bij het reisbureau kunnen ze jou hiermee ook helpen, indien je hier zelf geen tijd voor hebt. Een andere aantrekkelijke optie is om na te gaan of vluchten vanaf een ander vliegveld goedkoper worden aangeboden. Vooral voor inwoners van buiten de randstad is het aantrekkelijk om te kiezen voor één van de andere internationale airports die Nederland rijk is. Bovendien zijn vliegveld Weeze, net over de grens bij Venlo, en Brussel vaak ook aantrekkelijke alternatieven.

Wie niet op tijd zijn vliegticket heef gekocht moet altijd meer betalen. Vooral populaire vakantiebestemmingen worden naarmate de vertrektijd nadert duurder. Bij prijsvechters als Ryanair, Easyjet, Vueling en Transavia zijn de vroegboekkortingen daarentegen aanzienlijk. Vliegtickets worden ook duurder naar mate er minder stoelen beschikbaar zijn. Het tegengestelde gebeurt als vliegmaatschappijen hun tickets niet kwijt raken. Vliegtickets worden dan toch als lastminute tegen dumpprijzen verkocht. Dit is een uitdaging voor mensen die voor een prikkie willen vliegen en kan een uitstekende strategie zijn als je niet aan een tijdstip of dag gebonden bent. Bij het reisbureau kunnen ze jou hiermee ook helpen, indien je hier zelf geen tijd voor hebt.

Een andere aantrekkelijke optie is om na te gaan of vluchten vanaf een ander vliegveld goedkoper worden aangeboden. Vooral voor inwoners van buiten de randstad is het aantrekkelijk om te kiezen voor één van de andere internationale airports die Nederland rijk is. Bovendien zijn vliegveld Weeze, net over de grens bij Venlo, en Brussel vaak ook aantrekkelijke alternatieven.

All-inclusive of losse vliegtickets boeken?

Zonvakantie vliegreizen naar populaire oorden zoals Turkije, Spanje en naar Thailand zijn mateloos populair. All-inclusive aanbiedingen zijn vaak aantrekkelijk geprijsd. Alle maaltijden en drankjes worden immers door het hotel aangeboden en dat is goedkoper dan elke dag uit eten gaan in een restaurant. Toch is het in sommige gevallen goedkoper om de reis en het verblijf apart te boeken. Vliegvakantie Met name in het laag seizoen worden er goedkope lastminute vliegreizen aangeboden en willen hotels hun kamerbezetting verhogen door ze tegen veel lagere prijzen aan te bieden. Dankzij het internet is tegenwoordig bijna net zoveel informatie te vinden als waar reisbureaus over beschikken. Sommige mensen boeken zelfs losse vliegtickets en zoeken op locatie een geschikt hotel. Enige onderhandelingservaring is dan wel een pre, want menig hotelier zal proberen een hogere prijs te bedingen. Enkele betrouwbare vliegtickets vergelijkingssites zijn: Vliegtickets.nl en Worldticketcenter.nl. De bekendste en beste website om een hotel of appartement te boeken is Booking.com. Vergelijk de verschillende sites nauwkeurig, er zijn soms namelijk aanzienlijke prijsverschillen. Als je alles hebt afgewogen en voordat je een beslissing neemt, is het verstandig om toch nog even bij de reisaanbieders te kijken. In menig geval is de vraagprijs op het laatste moment verlaagd. Het zou zonde van alle inspanningen zijn als je dat aan je voorbij laat gaan!

Boek goedkoop met veilingssites

Tegenwoordig zijn veilingsites populair om een goedkope vakantie te boeken. VakantieVeilingen.nl is misschien wel de bekendste. Deze veilingsite biedt een heel scala aan vakanties aan, variërend van autovakanties naar hotels, appartementen en campings tot complete all-inclusief vliegreizen. Eenmaal de smaak te pakken, kan het verslavend zijn! Het gevolg is dat menigeen een tweede of zelfs derde vakantie heeft gewonnen waar eigenlijk geen budget meer voor is. Soms gebeurt het wel, dat deelnemers in de euforie vergeten dat ze de maximumprijs overschrijden. Diegenen die hun eigen gedrag in bedwang houden, kunnen daarentegen wel degelijk veel geld besparen.

Autovakantie

Autovakantie Vooral voor gezinnen is een autovakantie goedkoper dan een vliegreis. Toch kunnen de kosten door tolgelden op de snelwegen behoorlijk oplopen. In Frankrijk loont het om de dure snelwegen te vermijden. De provinciale wegen, de 'Route National' lopen vaak parallel langs de tolwegen en zijn een goed alternatief voor vakantiegangers die het niet erg vinden om iets langer over de rit naar de bestemming te doen. Een rit met een personenauto van Noord naar Zuid Frankrijk kost ongeveer 160 euro, maar met een caravan ben je aanzienlijk meer kwijt.

Je bespaart enkele tientjes aan brandstof als je onderweg in Luxemburg je tank vol gooit. Het prijsverschil van brandstof is behoorlijk groot in Europa. Benzine is momenteel in Duitsland goedkoper dan in België. Oostenrijk is nog goedkoper en dat geldt ook voor landen in Midden Europa en de Balkan.

Tijdens je vakantiereis kan een maaltijd in een restaurant langs de snelweg aardig in de papieren lopen. Een gezin is dan al snel meer dan 100 euro kwijt. Bovendien ontbreekt het vaak aan kwaliteit van het gebodene. Door genoeg proviand voor een maaltijd uit de supermarkt mee te nemen bespaar je veel geld. Bovendien is het voordelig om bepaalde producten voor de duur van de vakantie uit de Nederlandse supermarkt mee te nemen en voor de terugreis loont het vaak om op de vakantielocatie eerst nog wat in te slaan.

Trein of busvakantie

Gezinnen met drie, vier of vijf personen besparen veel geld door met de auto te reizen. Reizen met de trein binnen Europa is voor alleenstaanden of twee personen ook een betaalbare optie. Vooral tickets van de internationale treinen naar de grote steden in Europa zijn aantrekkelijk. Hoewel de reistijd wat langer is, zijn treinreizen goedkoper dan vliegreizen. Bovendien is het uiterst aangenaam en is er gelegenheid om de benen te strekken en in de restauratiewagen een drankje en een hapje te nuttigen. Wintersportreizen per bus naar de soms moeilijk bereikbare skipistes zijn ook comfortabel. Met je eigen auto is het immers vaak een hele rit onder soms barre omstandigheden. Echt voordelig zijn ook busreizen naar de populaire vakantielocaties, zoals de Costa Brava in Spanje. Hoewel het een lange rit is en de ruimte tussen de stoelen krap is, gaan met name veel jongeren jaarlijks met de bus richting de zon.

Family Guy meme

Bellen en internetten

Hoewel de buitensporig hoge tarieven bij mobiel bellen, sms'en en internetten in het buitenland tot het verleden behoren, kunnen de kosten nog steeds behoorlijk oplopen, vooral in landen buiten de Europese Unie. Zorg er daarom voor dat je de belkosten in de hand houdt door minder te bellen en gebeld te worden en maak gebruik van Wi-Fi-verbindingen als je mobiel wilt internetten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om eens een vakantie je telefoon helemaal niet te gebruiken!

Ook deze artikelen mag je niet missen

Goedkoop autorijden? Met deze tips bespaar je honderden euro's per jaar!
Voordelig reizen

Goedkoop autorijden? Met deze tips bespaar je honderden euro's per jaar!

Autorijden is de laatste decennia behoorlijk duurder geworden, waardoor het hebben van een auto tegenwoordig lang niet meer voor iedereen een vanzelfsprekendheid is. De brandstofprijzen stijgen voortdurend en de regering heeft een aantal belastingvoordelen afgeschaft ...

Geplaatst door Vince op 14 september 2014
Lees dit artikel