Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en bespaar net als 174.753 anderen met de beste kortingscodes!
Goedkoop mobiel bellen, sms'en en internetten? Zo doe je het!

Goedkoop mobiel bellen, sms'en en internetten? Zo doe je het!

MAGAZINE / Bespaartips
Geplaatst door Vince op 21 september 2014

Goedkoop mobiel bellen, sms’en en internetten

SmartphoneEen mobiel abonnement kan soms best prijzig zijn. Niet alleen mobiele abonnementen worden duurder, ook de prijzen van smartphones stijgen. Door goed op te letten kun gelukkig flink besparen op de kosten van een mobiel abonnement. Er is ontzettend veel mogelijk om de kosten van je mobiele abonnement zo laag mogelijk te houden. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij zetten diverse mogelijkheden voor jou op een rijtje. Je zult zien dat je al binnen een kort tijdsbestek het effect bemerkt op je mobiele telefoonrekening. Of je op het punt staat om een nieuwe telefoon te kopen of dat je tips zoekt om te besparen op je huidige abonnement, hier kun je alles vinden dat jou helpt om te besparen op de kosten van jouw mobiele abonnement.

Schat je verbruik in

Voordat je een smartphone koopt, een sim-only abonnement of ander telefoonabonnement afsluit, is het belangrijk om je verbruik in te schatten. Heel veel mensen weten niet hoeveel minuten per maand ze ongeveer bellen en hoeveel data ze gebruiken. Door dit vooraf uit te rekenen, heb je al een belangrijke stap gezet om een geschikt mobiel abonnement te vinden. Daarmee voorkom je dat je een abonnement afsluit waaraan je uiteindelijk heel veel geld kwijt bent, terwijl dit niet nodig was geweest als je dit vooraf had berekend.

Hoe je dit gemakkelijk kunt doen? Pak de nota's van je mobiele provider er eens bij van de laatste maanden en bereken het gemiddelde dataverbruik en de telefoonkosten die je binnen en buiten je bundel hebt gemaakt. Deze uitkomsten kun je gebruiken bij het afsluiten van een nieuw en voordelig telefoonabonnement. Wat je ook kunt doen is je telefoonrekening online laten analyseren. Dit kan met de RekeningScan van Bellen.com. Je hoeft dan niet zelf alles uit te rekenen, maar dat laat je de handige tool op de website voor je doen.

Vergelijken is besparen

Net als bij andere besparingen die je graag wilt doorvoeren, is vergelijken een uitstekende methode om te besparen op de kosten die je moet maken voor je mobiele abonnement. Zo kan het bijvoorbeeld heel raadzaam zijn om sim-only abonnementen met elkaar te vergelijken. Online zijn er diverse prijsvergelijkingssites te vinden. Op deze websites zul je vaak een aantal voorkeuren moeten doorgeven. Denk bijvoorbeeld aan het datagebruik en het aantal belminuten dat je wenst. Het is sowieso aan te raden iets ruimer in te zetten. Kosten die je namelijk maakt buiten je bel- of internetbundel kunnen namelijk flink oplopen.

Maak gebruik van apps

AppsGratis chatten kan heel gemakkelijk via Whatsapp. Deze dienst is beschikbaar voor vrijwel iedere smartphone en is kosteloos. Daardoor hoef je niet langer sms'jes mee te nemen in je mobiele abonnement. Wil je deze toch meenemen bij het afsluiten van een bundel, kies dan voor een kleine bundel. Een andere manier om gratis te chatten is Telegram. Na de overname van Whatsapp door Facebook zijn veel mensen naar Telegram overgestapt. De applicatie biedt vrijwel dezelfde mogelijkheden als Whatsapp, maar heeft de privacy van gebruikers hoger in het vaandel staan.

Je dataverbruik kun je verminderen door zo min mogelijk te streamen als je niet bent aangesloten op je Wi-Fi netwerk. Video’s kijken kost bijvoorbeeld heel veel data. Datzelfde geldt voor het downloaden van updates. Ben je buiten de deur en wil je hier toch gebruik van maken? Maak dan gebruik van een publiekelijk toegankelijk Wi-Fi netwerk. My Data Manager en Data Usage zijn handige applicaties die je kunt downloaden op je smartphone om je dataverbruik te monitoren.

Sim-only abonnementen

Een sim-only abonnement is vaak veel goedkoper dan een gewoon abonnement dat je afsluit bij een gekocht telefoontoestel. Bij een sim-only abonnement krijg je geen smartphone, maar je ontvangt alleen een simkaart met abonnement. Dit zul je direct bemerken in je maandelijkse abonnementskosten. Vaak kun je al tot de helft goedkoper uit zijn. Het fijne aan een sim-only abonnement is dat je deze vaak geheel naar eigen keuze kunt samenstellen. Jij bepaalt het aantal belminuten, sms'jes dat je kunt sturen en het aantal MB’s dat je wenst. Het is wel belangrijk dat je smartphone hiervoor simlock vrij is. Als dat niet het geval is, kun je dit tegen een klein geldbedrag laten doen. Ga je toch voor een nieuwe telefoon? Verkoop dan je oude telefoon aan iemand anders. Het is de moeite waard, voor sommige smartphones kun je na twee jaar namelijk nog steeds honderden euro’s krijgen!

Overstappen naar sim-only is ook zeker aan te raden als je gewone mobiele abonnement is verlopen. Stel je voor dat je voor twee jaar een abonnement hebt afgesloten bij een nieuwe telefoon, dan zijn de kosten van het toestel in het abonnement meegenomen. Na die twee jaar heb je dus je telefoon afbetaald. Is je telefoon nog in uitstekende staat? Dan is een sim-only abonnement zeker aan te raden, kijk hiervoor op MobielAbonnement.nl.

Gratis bellen met behulp van je smartphone

Het is mogelijk om gratis te bellen met je smartphone. Zo is het bijvoorbeeld een optie om Skype te installeren op je telefoon. Daarnaast kun je kiezen voor FaceTime of Google+ Hangouts. Deze applicaties maken het mogelijk om te bellen met iemand die de applicatie ook heeft geïnstalleerd op zijn of haar smartphone. Daardoor loop je niet meer het risico om over je belbundel heen te gaan. Misschien zorgt het ervoor dat je sowieso je mobiele abonnement naar beneden kunt bijstellen. Het is een ideale optie wanneer je dagelijks veel telefoneert met bepaalde personen. Download één van deze handige applicaties en merk meteen het verschil op je telefoonrekening!

Gebruik geen internet in het buitenland

Internet buitenlandDe kosten voor het gebruik van internet in het buitenland kunnen flink oplopen. Het is daarom aan te raden geen gebruik te maken van internet wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent in het buitenland. Wil je toch gebruik maken van internet in het buitenland? Kies dan voor een Wi-Fi hotspot. Je kunt ook overwegen om een aparte internetbundel af te sluiten bij je provider, speciaal voor in het buitenland. Zo kun je toch een beetje internetten in het buitenland. Je krijgt sowieso een sms in de EU als je voor meer dan 60 euro aan internet hebt verbruikt. Er staan hoogstwaarschijnlijk veel veranderingen te wachten op dit vlak. Roaming tarieven zullen namelijk binnen een kort tijdsbestek komen te vervallen. Dat werkt uiteraard weer in jouw voordeel.

Kies voor een dochterbedrijf

Dochterbedrijven zijn vaak goedkoper dan grote aanbieders als KPN, Vodafone en T-Mobile. Deze dochterbedrijven worden ook wel MVNO's genoemd. MVNO staat voor Mobile Virtual Network Operator. Deze hebben als voordeel dat ze goedkoper zijn dan de grote drie aanbieders. Op verschillende websites kun je deze aanbieders met elkaar vergelijken. En dit op geheel onafhankelijke wijze. Dochterbedrijven bieden abonnementen vaak tegen veel scherpere prijzen aan en tegelijkertijd maken ze deel uit van de grote netwerken. Ondanks dat ze kleine spelers zijn, maakt dat ze tegelijkertijd wel betrouwbaar. Kortom, dit kan een interessant alternatief zijn om een nieuw mobiel abonnement af te sluiten. Bekende dochterbedrijven zijn bijvoorbeeld Telfort, Hi, Hollandsnieuwe, Sizz, Simpel en Ben.

Vind de beste aanbieding

SimkaartEen goede aanbieding vinden voor een mobiel abonnement is soms een hele kunst, maar uiteindelijk is het prima te realiseren. Als je weet wat je wilt en hoeveel je ongeveer verbruikt, kun je direct op zoek gaan naar de beste aanbieding. Vaak kun je de beste aanbieding vinden bij je eigen provider. Ze kunnen je vaak al een fikse korting verlenen als je bij hen blijft. Het is daarom altijd raadzaam om informatie in te winnen bij je huidige provider. Verder zijn er voldoende websites te vinden die je kunnen helpen om een interessante deal te sluiten. Een websites waar je hier uitstekend voor terecht kunt is Belsimpel.nl. Maak in elk geval nooit te snel een keuze. Je kunt beter een aantal opties met elkaar vergelijken voordat je de knoop doorhakt.

Houd acties in de gaten

Het is altijd raadzaam om acties in de gaten te houden. Als je goed om je heenkijkt, zul je zien dat er veel wordt gestunt door providers met diverse acties en kortingen. Zo worden er vaak hoge kortingen verstrekt en daarnaast zijn er ook mobiele abonnementen verkrijgbaar waarbij de telefoon ook daadwerkelijk gratis wordt verstrekt. Je kunt hiermee een goedkoop aanbod vinden dat zeker aan te raden is. Heb je geen idee waar je moet beginnen met het vinden van leuke acties? Kijk dan eens op de websites van bijvoorbeeld T-Mobile en Vodafone. Natuurlijk kun je zelf ook aanbiedingen in de gaten houden door middel van reclamefolders die je in de bus krijgt of door je in te schrijven voor de digitale nieuwsbrief van providers.

Het leasen van een telefoon

Het leasen van een telefoon is een relatief nieuwe methode om te kunnen besparen op de kosten van je mobiele abonnement. Dit abonnement is goedkoper dan wanneer je kiest voor een abonnement waar je een toestel bij krijgt. Je krijgt vrijwel direct kosteloos een ander telefoontoestel mocht je telefoon kapot gaan. Je telefoon is tijdens deze periode gewoon verzekerd. Je bepaalt zelf het aantal belminuten en dataverkeer dat je wenst. Daarna kies je een telefoon uit die je mooi vindt. Hoe duurder de smartphone is die je kiest, hoe meer geld je ook kwijt zult zijn aan je leasecontract. Je betaalt per maand niet te veel en bovendien loop je altijd met de nieuwste telefoon op zak! Een nadeel aan het leasen van telefoon is wel dat je deze weer terug moet geven aan de provider, dat dient na het aflopen van de contractperiode te gebeuren.

Toestellease zoals het wordt aangeboden door Hi
Toestellease van Hi

Kies voor automatische toetsenvergrendeling

Het aanzetten van je toetsenblokkering voorkomt dat je per abuis iemand belt of het internet opgaat. Zeker wanneer je telefoon in je broekzak zit wil die situatie zich nog weleens voordoen. Dit kun je beter voorkomen. Elke kleine besparing is er eentje!

Conclusie

Als je alle besparingen en mogelijkheden eens bij elkaar optelt zul je zijn dat er flink wat mogelijk is om de kosten van je telefoonnota te reduceren. Maak daar handig gebruik van. Het is namelijk niet nodig om te veel te betalen als je vooraf goed nadenkt, bepaalde zaken uitrekent en verder zoveel mogelijk prijzen en abonnementen met elkaar vergelijkt. Bedenk dat hoe meer je bespaart op je mobiele abonnement, hoe meer geld je ook kunt uitgeven aan andere leuke dingen! Succes!

Ook deze artikelen mag je niet missen

Besparen op brillen en lenzen: tips om goed te zien voor weinig geld
Bespaartips

Besparen op brillen en lenzen: tips om goed te zien voor weinig geld

Niet iedereen is gezegend met een perfect gezichtsvermogen en is daardoor afhankelijk van een bril of van lenzen. Om goed te functioneren in de maatschappij zijn we extreem afhankelijk van visuele prikkels. Als we niet goed kunnen zien ...

Geplaatst door Vince op 26 september 2014
Lees dit artikel
10 slimme tips om te besparen op de kosten van je huisdier(en)
Bespaartips

10 slimme tips om te besparen op de kosten van je huisdier(en)

Een huisdier is heel gezellig. In veel huishoudens zijn dan ook één of meerdere huisdieren te vinden. Hier zit echter wel een prijskaartje aan. In sommige gevallen kunnen de kosten zelfs behoorlijk hoog oplopen. Helemaal in tijden van crisis zit niemand daarop te wachten ...

Geplaatst door Vince op 21 september 2014
Lees dit artikel
Verlaag je energierekening maximaal en bespaar honderden euro's per maand
Bespaartips

Verlaag je energierekening maximaal en bespaar honderden euro's per maand

In je woning verbruik je waarschijnlijk erg veel energie. Huizen worden behaaglijk verwarmd, goed verlicht en zijn bovendien voorzien van allerlei elektrische apparaten die het leven gemakkelijker een aangenamer maken ...

Geplaatst door Vince op 12 september 2014
Lees dit artikel
Zo word je een student met te veel geld
Bespaartips

Zo word je een student met te veel geld

Veel studenten kunnen wel een extra zakcentje gebruiken. Je kunt natuurlijk wat bijverdienen met een bijbaantje, maar er is ook de optie om extra geld bij te lenen. Natuurlijk is het niet echt fijn om uiteindelijk met een schuld te zitten ...

Geplaatst door Vince op 12 september 2014
Lees dit artikel