Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en bespaar net als 174.753 anderen met de beste kortingscodes!
Een dagje naar een dierentuin of attractiepark? Het kan goedkoop!

Een dagje naar een dierentuin of attractiepark? Het kan goedkoop!

MAGAZINE / Dagje uit
Geplaatst door Vince op 16 september 2014

Een goedkoop dagje uit naar een attractiepark of dierentuin

Kinderen dagje uitJe kinderen hebben het er al een half jaar over: een dagje uit naar het pretpark of naar de dierentuin. Uiteindelijk besluit je toe te geven, het is immers ook gewoon hartstikke leuk! Maar wanneer je via internet de prijs van de kaartjes opzoekt, slaat de schrik je om het hart. Meer dan honderd euro voor vier toegangskaarten? En dan te bedenken dat je er met alleen de tickets nog niet bent: zo moet je bijvoorbeeld nog parkeren en eten en drinken kopen. Om je te helpen, geven we je hieronder vijf tips waarmee een pretpark of dierentuin bezoek zo voordelig én effectief mogelijk wordt!

Speur naar korting

De eerste euro's kun je al besparen op de aanschaf van de kaartjes. Kijk als je van plan bent om een dagje uit te gaan eens op internet rond. Vaak hebben supermarkten en drogisten bepaalde acties lopen waarbij je kunt sparen voor korting. Als je voldoende Air Miles gespaard hebt, kun je in ieder geval korting regelen voor een aantal parken. Ook kun je eens een kijkje nemen op veilingsites, zoals VakantieVeilingen.nl, en websites met kortingen voor dagjes uit: hier kun je soms tegen een gereduceerd tarief aan kaartjes komen. Houd er wel rekening mee dat deze websites soms administratiekosten rekenen. Mocht je niets tegenkomen, onthoud dan dat kaartjes in de regel goedkoper zijn als je ze online bestelt. Wacht dus zeker niet tot je bij de ingang bent, maar bestel ze vooraf online!

Bespaar op vervoer

Als je de kaartjes eenmaal bemachtigd hebt, volgt de gang naar de dierentuin of het pretpark. Wanneer je met de auto gaat, ontkom je niet aan benzine- en parkeerkosten. Deze kunnen aardig oplopen, dus het kan lonen om in je familie en vriendenkring na te vragen of anderen toevallig ook van plan zijn om een dagje weg te gaan. Als je kunt carpoolen, bespaar je immers al de helft van de vervoerskosten! Een andere manier om te bezuinigen op de benzine- en parkeerkosten is reizen met het openbaar vervoer. Zeker omdat kinderen met een Railrunner-kaartje gratis (tot 3 jaar) of voor slechts 2,50 euro reizen, is het de moeite om uit te zoeken of een treinretourtje in jouw geval goedkoper is. Vaak kun je vanuit nabijgelegen steden een speciale pendelbus nemen, zodat je binnen no time voor de ingang van het park staat.

Neem je eigen proviand mee

Voor een heel gezin middageten kopen bij een eettentje: ook dat tikt best hard aan. Om deze rib uit je lijf te voorkomen, ga je van te voren naar de supermarkt en sla je daar je eigen lunchpakketjes in. De beste manier om te voorkomen dat je reisgezelschap alsnog hunkert naar dat frietje met snacks, is om ervoor te zorgen dat het zelfgemaakte alternatief minstens zo lekker is. Ga dus een stapje verder dan het kleffe broodje met kaas, maar bereid bijvoorbeeld een picknick voor. De mogelijkheden zijn bijna oneindig: beleg broodjes luxe en gezond, maak lekkere wraps klaar of bak thuis een pizza en neem deze in aluminiumfolie mee. Op deze manier is je etentje toch feestelijk, terwijl je tegelijkertijd op de kleintjes let. Bijkomend voordeel: als al die andere families in de rij staan om eten te halen, kunnen jullie sneller doorlopen en misschien nog een extra rondje in die ene gave achtbaan doen, of vooraan staan bij de olifanten. Zo win je niet alleen geld, maar ook tijd!

Maak je eigen souvenirs

Soms ontkom je niet aan hele winkeltjes vol met souvenirs. Zeker voor de kinderen kunnen dit leuke aandenkens zijn, maar doorgaans zijn ook souvenirs aardig aan de prijs. Voorkom teleurstellingen en prijzige hebbedingetjes en koop op voorhand kleine cadeautjes bij de Action, de HEMA of een andere goedkope winkel. Speel hierbij in op het park in het algemeen of bepaalde attracties of dieren in het bijzonder, zodat de souvenir goed aansluit bij het leuke dagje uit. Is je kind een groot fan van de Python-achtbaan in de Efteling? Probeer dan bijvoorbeeld een knuffel van een slang te vinden. Zorg er ook voor dat je tijdens het dagje uit voldoende foto's maakt. Deze kun je naderhand laten afdrukken om er samen nog eens naar te kijken of om in te lijsten. Ook kunnen leuke actiefoto's een goede vervanging zijn van bijvoorbeeld de dure foto's die in veel achtbanen geschoten worden.

Haal alles uit je dag

DierentuinHet is misschien niet echt een manier om geld te besparen, maar met deze tip zorg je er in ieder geval voor dat je het maximale uit je uitstapje haalt! Want zeg nou zelf, het zou toch zonde zijn als je niet in alle toffe attracties minstens één keer bent geweest, of alle dieren niet minimaal één keer hebt gezien? Zorg er dan ook voor dat je al voor openingstijd bij de ingang staat, zodat je bij de vroege vogels hoort en de drukte voor bent. Het kan ook lonen om buiten schoolvakanties en drukke weekenden om te gaan, in het voor- of naseizoen. Misschien is het dan een paar graden kouder, maar dat ben je snel vergeten als je overal vooraan staat! Verder beginnen de meeste mensen vooraan het park als ze binnenkomen, dus het kan slim zijn om net even iets verder door te lopen en ergens anders te starten. Ook is het verstandig om op voorhand of aan het begin van de dag de plattegrond te bestuderen en een route uit te stippelen, zodat je zeker weet dat je de leukste attracties of dieren meepakt. Een combinatie van bovenstaande suggesties zorgt ervoor dat je drukte omzeilt en dat jullie samen de dag van jullie leven hebben!

Wij wensen je alvast veel plezier op je (hopelijk) voordelige dagje uit!