Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en bespaar net als 174.753 anderen met de beste kortingscodes!
Slim gebruik maken van vergelijkingssites: hier heb je nog niet aan gedacht

Slim gebruik maken van vergelijkingssites: hier heb je nog niet aan gedacht

MAGAZINE / Bespaartips
Geplaatst door Vince op 12 september 2014

Besparen met vergelijkingssites

Door het steeds groter wordende aanbod aan producten en diensten wordt het steeds interessanter en lucratiever om deze eens met elkaar te vergelijken. Het vergelijken van producten en diensten kan uitstekend met behulp van vergelijkingssites. Voordat we je ervan proberen te overtuigen van deze sites gebruik te maken, geven we je eerst wat informatie over wat vergelijkingssites zijn en hoe ze werken. Na het lezen van dit artikel weet je alles over vergelijkingssites en kom je wellicht tot de conclusie dat je lange tijd te veel hebt betaald voor producten en diensten.

Wat is een vergelijkingssite?

Een vergelijkingssite is een website waarop producten en/of diensten van verschillende bedrijven met elkaar worden vergeleken. Hierbij worden alle details getoond van de verschillende producten, zoals de prijs, specificaties en de voorwaarden. Op de details is vaak te filteren, zo kun je als consument precies kunt zien waar je het beste af bent. Een vergelijkingssite maakt het mogelijk om in een oogopslag te zien welke aanbieders er zijn en wie de laagste prijs en meest gunstige voorwaarden biedt. Dit bespaart je als consument een heleboel werk, want je hoeft niet langer zelf op zoek naar de bedrijven die het door jou gewenste product voordelig aanbieden. Een voorbeeld van een bekende vergelijkingssite in Nederland is Independer.nl, in België is TopCompare.be een van de grotere vergelijkingssites.

Gebruik maken van vergelijkingssites

Je hebt vast wel eens een vergelijkingssite bezocht, bijvoorbeeld bij het zoeken naar een goedkope verzekering of de laagste prijs voor een nieuwe televisie. Bij het raadplegen van een vergelijkingssite is het belangrijk om te onthouden dat de getoonde vergelijkingen lang niet altijd objectief zijn. De site waarop je de vergelijkingen vindt ontvangt (in de meeste gevallen) geld van de bedrijven die getoond worden. Wij raden je dan ook aan om altijd verschillende websites te raadplegen en zelf goed te bekijken waar je het voordeligste uit bent. Het komt vaak voor dat verschillende vergelijkingssites tegenstrijdige adviezen geven. Laat je keuze zeker niet afhangen van welke aanbieders hoog genoteerd staan op een vergelijkingssite, dat zegt vaak niet zoveel.

Vergelijkingssites vergelijken

Televisieprogramma Tros Radar heeft de objectiviteit van verschillende vergelijkingssites onder de loep genomen.

Hoeveel kan ik besparen?

Je kunt met het gebruik van vergelijkingssites veel geld besparen, dat is een ding dat zeker is. Het loont om financiële producten goed te vergelijken, daarmee is het op jaarbasis mogelijk om honderden euro's te besparen. De Nederlandse consument maakt nog te weinig gebruik van de mogelijkheden om producten uitgebreid met elkaar te vergelijken, daardoor wordt er door veel mensen te veel betaald. Hoewel vergelijkingssites lang niet altijd objectief en onafhankelijk zijn, geven ze je wel een goede impressie van wat de mogelijkheden om te besparen voor je zijn. Het spreekt voor zich dat je op een autoverzekering in de regel meer voordeel kunt behalen dan op een nieuwe computer. De voorwaarden bij een verzekering zijn echter niet altijd hetzelfde, waar een bepaald type stofzuiger wel overal dezelfde specificaties heeft. Voor een stofzuiger kun je dus te veel betalen terwijl dat helemaal niet nodig is.

Wat heb jij als consument aan vergelijkingssites?

Bekende vergelijkingssites Hoe ver je als consument wilt gaan in het doen van vergelijkingen bepaal je natuurlijk zelf. Het is belangrijk om je niet te laten leiden door wat er op de vergelijkingssites te vinden is, maar het slechts als bron te gebruiken om een goed beeld te vormen. Tegenwoordig is vrijwel alles online te vergelijken, van hypotheken en verzekeringen tot elektronica, energie en woonaccessoires. Je kunt de producten op de kleinste details met elkaar vergelijken en bekijken wat voor jou de beste keuze is. Over alle producten en diensten zijn beoordelingen van anderen te vinden, zo kun je een nog beter beeld krijgen van een product of dienst.

Welke vergelijkingssites zijn er in Nederland?

Nederland is een markt waar erg veel vergelijkingssites actief zijn, dat is voordelig voor jou als consument, zo heb je tenslotte wat te kiezen. Hieronder vind je de Nederlandse websites die wij de moeite waard vinden om eens te raadplegen voordat je een product of dienst aanschaft.

Beslist.nl - Beslist.nl is het grootste online winkelcentrum, de website toont vergelijkingen van producten van meer dan 9.000 webwinkels. Het aanbod bestaat uit onder andere kleding, woonaccessoires en elektronica

Independer.nl - Independer vergelijkt verzekeringen van alle verzekeringsmaatschappijen, zo kun je eenvoudig besparen op verzekeringen.

Geld.nl - Op Geld.nl kun je onder andere autoverzekeringen, zorgverzekeringen, reisverzekeringen en inboedelverzekeringen vergelijken. Daarnaast vind je er alles over voordelig lenen en het afsluiten van een hypotheek.

Consumentenbond.nl - De Consumentenbond komt op voor de belangen van consumenten en toont de beste koopjes en aanbiedingen. De vergelijkingen worden vaak aangevuld met uitgebreide tests en onderzoeken door het testpanel.

Bellen.com - Met Bellen.com kun je gemakkelijk beltarieven, abonnementen en toestellen met elkaar vergelijken en besparen op telefonie.

Tweakers.net Pricewatch - Met de Tweakers.net Pricewatch kun je elektronica en hardware vergelijken. Je vindt er uitgebreide specificaties, gebruikersbeoordelingen en de voordeligste winkels.

ConsuWijzer.nl - Een website van de Nederlandse overheid met praktisch advies en tips om te besparen.

Kieskeurig.nl - Kieskeurig.nl is een van de grootste vergelijkers van producten van Nederland. Op de website zijn veel beoordelingen van consumenten te vinden over producten. Dit is slechts een selectie van het grote aantal vergelijkingssites dat Nederland rijk is. Natuurlijk zijn er nog meer partijen te vinden op internet die goede vergelijkingen van producten en diensten aanbieden. Suggesties zijn altijd welkom!

Vergelijkingssites raadplegen loont!

Wij kunnen maar tot één conclusie komen, en dat is dat het raadplegen van vergelijkingssites loont. De kritiek die er af en toe te horen is in de media is niet geheel onterecht, vergelijkingssites zijn nou eenmaal niet geheel onafhankelijk en zullen dat waarschijnlijk ook nooit worden. Als consument is het zaak om kritisch te kijken naar de vergelijkingen en informatie en je eigen mening te vormen en zelf keuzes te maken. Door de websites van verschillende aanbieders te raadplegen, verschillende vergelijkingssites te bezoeken en jezelf goed in te lezen kan er weinig mis gaan. Het wordt tijd om bewuster aankopen te doen en daarmee veel geld te besparen. De kans is groot dat je regelmatig veel te veel voor een product of dienst betaald, dat is zonde en onnodig. Doe financieel je voordeel en vergelijk de producten en prijzen in de toekomst uitgebreid met behulp van de verschillende vergelijkingssites, dan heb je wat meer geld om te besteden aan leuke dingen!

Heb je geld kunnen besparen? Gefeliciteerd!
Winnaar

Ook deze artikelen mag je niet missen

Besparen op brillen en lenzen: tips om goed te zien voor weinig geld
Bespaartips

Besparen op brillen en lenzen: tips om goed te zien voor weinig geld

Niet iedereen is gezegend met een perfect gezichtsvermogen en is daardoor afhankelijk van een bril of van lenzen. Om goed te functioneren in de maatschappij zijn we extreem afhankelijk van visuele prikkels. Als we niet goed kunnen zien ...

Geplaatst door Vince op 26 september 2014
Lees dit artikel
Goedkoop mobiel bellen, sms'en en internetten? Zo doe je het!
Bespaartips

Goedkoop mobiel bellen, sms'en en internetten? Zo doe je het!

Een mobiel abonnement kan soms best prijzig zijn. Niet alleen mobiele abonnementen worden duurder, ook de prijzen van smartphones stijgen. Door goed op te letten kun gelukkig flink besparen op de kosten van een mobiel abonnement ...

Geplaatst door Vince op 21 september 2014
Lees dit artikel
10 slimme tips om te besparen op de kosten van je huisdier(en)
Bespaartips

10 slimme tips om te besparen op de kosten van je huisdier(en)

Een huisdier is heel gezellig. In veel huishoudens zijn dan ook één of meerdere huisdieren te vinden. Hier zit echter wel een prijskaartje aan. In sommige gevallen kunnen de kosten zelfs behoorlijk hoog oplopen. Helemaal in tijden van crisis zit niemand daarop te wachten ...

Geplaatst door Vince op 21 september 2014
Lees dit artikel
Verlaag je energierekening maximaal en bespaar honderden euro's per maand
Bespaartips

Verlaag je energierekening maximaal en bespaar honderden euro's per maand

In je woning verbruik je waarschijnlijk erg veel energie. Huizen worden behaaglijk verwarmd, goed verlicht en zijn bovendien voorzien van allerlei elektrische apparaten die het leven gemakkelijker een aangenamer maken ...

Geplaatst door Vince op 12 september 2014
Lees dit artikel