Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en bespaar net als 174.753 anderen met de beste kortingscodes!
Zo word je een student met te veel geld

Zo word je een student met te veel geld

MAGAZINE / Bespaartips
Geplaatst door Vince op 12 september 2014

Tips om geld te besparen als student

Gemiddelde uitgaven studentenVeel studenten kunnen wel een extra zakcentje gebruiken. Je kunt natuurlijk wat bijverdienen met een bijbaantje, maar er is ook de optie om extra geld bij te lenen. Natuurlijk is het niet echt fijn om uiteindelijk met een schuld te zitten. Logisch dat je daarom wat tips kunt gebruiken om geld te besparen. Zo hoef je niets te lenen en kun je misschien zelfs dat bijbaantje links laten liggen. Er zijn bespaartips op allerlei gebieden, waarbij je kunt denken aan schoolboeken, uitgaan en eten. Ben je nieuwsgierig geworden naar onze tips om minder geld uit te geven als student? Lees dan snel verder!

Besparen op je boodschappen

De eerste tip is om te besparen op je boodschappen. Zo kun je ten eerste rekening houden met wat er allemaal in de aanbieding is. Een andere optie is om producten te kopen van huismerken, omdat dit veel goedkoper is dan het kopen van artikelen van dure A-merken. Ook kun je als je een folder in huis krijgt van de supermarkt meteen uitkiezen wat je gaat eten die week. Pas jouw gerechten aan op wat er in de aanbieding is bij jouw supermarkt om op die manier wat te besparen. Meer over het besparen op boodschappen lees je in het uitgebreide artikel over goedkoper boodschappen doen.

Besparen op leuke dingen

Iedereen weet dat drankjes tijdens het uitgaan behoorlijk wat kosten en dat je al snel vijftig euro op een avond kunt uitgeven. Een veel te hoog bedrag! Kies er dus voor om voor je uitgaat al wat te drinken. Dat betekent natuurlijk niet dat je al dronken moet zijn voor je de deur uitgaat, maar de eerste paar drankjes thuis al nemen zal in ieder geval een beetje besparen op de kosten. En hoe lekker je het ook vindt, kies tijdens het uitgaan niet voor de dure drankjes als jenever. Je kunt beter kiezen voor een biertje, want dat is en blijft toch het meest goedkope drankje tijdens het uitgaan.

Wil je uit eten? Ook dat kan behoorlijk wat kosten. Vooral als je wat geld wilt besparen, zou je denken dat je dit soort dingen beter kunt overslaan. Natuurlijk is het altijd goedkoper om niet uit eten te gaan dan wel, maar er zijn ook goede manieren waarop het wel kan. De gemiddelde maaltijd thuis kost ongeveer tien euro. Er zijn tegenwoordig genoeg restaurants waar je ook voor tien euro heerlijk kunt eten. Daarbij komt dat er veel restaurants zijn die een speciale korting hebben voor studenten, er zijn zelfs restaurants die volledig gericht zijn op studenten qua prijzen. Uit eten gaan is dus nog steeds mogelijk, ook als je wat geld wilt besparen!

Besparen op je studie

Besparen als student Dan is er nog de studie, die ook ontzettend veel geld kost. Daarbij moet je niet alleen maar denken aan het lesgeld, maar natuurlijk ook aan de boeken. Iedereen kent de tip van het kopen van tweedehands boeken intussen wel, er zijn allerlei websites waar je dit kunt doen, zoals Bol.com. Een andere, misschien wel betere tip, is om te kijken welke boeken je echt nodig hebt. Veel studenten herkennen het wel: je hebt een duur boek gekocht, en vervolgens heb je het boek aan het einde van het jaar niet één keer gebruikt. Zonde van je geld en daar kan je flink mee inzitten. Er staat vast een flink aantal boeken op je lijst, maar koop die nog niet meteen. Kijk tijdens je colleges eerst wat je echt nodig hebt en vraag dit aan de docent. Zijn er boeken die je maar eenmalig nodig hebt? Koop deze dan samen met een medestudent zodat jullie beide weinig geld kwijt zijn, maar dat je het boek toch hebt.

Ook schoolspullen, zoals pennen, schrijfblokken, een agenda en alles wat je nog meer kunt bedenken, kunnen nog redelijk duur zijn. Kies ervoor om dit soort spullen niet bij een boekenwinkel te kopen. Je betaalt hier namelijk veel meer dan eigenlijk nodig is. Ga naar een goedkopere winkel, zoals de HEMA of het Kruidvat. Hier heb je al een agenda voor een euro, meerdere pennen voor nog geen euro en ook de schrijfblokken zijn ontzettend goedkoop. Misschien bespaar je er niet bakken met geld mee, maar het is altijd weer geld dat je kunt gebruiken voor andere nuttige dingen.

Verpanden of verkopen

Heb je echt wat geld nodig? Kijk dan eens in huis wat je eventueel zou kunnen verkopen. Verpanden is ook mogelijk! Op die manier kun je geld lenen door iets in te leveren en na een tijdje betaal je dit geld met rente terug en krijg je terug wat je hebt ingeleverd. Dit kan van alles zijn, maar bij een pandjeshuis kun je bijvoorbeeld geen kleding verpanden of verkopen. Kleding kun je prima verkopen via websites als Marktplaats, terwijl de wat duurdere apparaten als de televisie, Xbox en smartphone gemakkelijk ingeleverd kunnen worden bij een pandjeshuis. Deze zijn in bijna elke studentenstad wel te vinden.

De kleine dingen om mee te besparen

Ten slotte hoef je geen gebruik te maken van overbodige luxe, zoals de verwarming die te hoog staat of ontzettend snel internet. Ook hiermee kun je je uitgaven wat omlaag brengen. Snel internet heb je eigenlijk helemaal niet nodig en je kunt de verwarming lager zetten en vervolgens een lekker warme trui aantrekken. En als het warm is: zet de airco niet aan, maar doe de gordijnen dicht zodat de zon niet naar binnen schijnt.

Dagobert DuckEr zijn een heleboel simpele tips om geld te besparen. Daarvan zijn sommige tips niet alleen bruikbaar voor studenten, maar ook voor andere mensen die krap bij kas zitten. Op jaarbasis kun je honderden euro's besparen terwijl je maar een aantal kleine dingen hoeft te doen. Weinig moeite voor veel geld, en wie wil dat nou niet?

Ook deze artikelen mag je niet missen

Besparen op brillen en lenzen: tips om goed te zien voor weinig geld
Bespaartips

Besparen op brillen en lenzen: tips om goed te zien voor weinig geld

Niet iedereen is gezegend met een perfect gezichtsvermogen en is daardoor afhankelijk van een bril of van lenzen. Om goed te functioneren in de maatschappij zijn we extreem afhankelijk van visuele prikkels. Als we niet goed kunnen zien ...

Geplaatst door Vince op 26 september 2014
Lees dit artikel
Goedkoop mobiel bellen, sms'en en internetten? Zo doe je het!
Bespaartips

Goedkoop mobiel bellen, sms'en en internetten? Zo doe je het!

Een mobiel abonnement kan soms best prijzig zijn. Niet alleen mobiele abonnementen worden duurder, ook de prijzen van smartphones stijgen. Door goed op te letten kun gelukkig flink besparen op de kosten van een mobiel abonnement ...

Geplaatst door Vince op 21 september 2014
Lees dit artikel
10 slimme tips om te besparen op de kosten van je huisdier(en)
Bespaartips

10 slimme tips om te besparen op de kosten van je huisdier(en)

Een huisdier is heel gezellig. In veel huishoudens zijn dan ook één of meerdere huisdieren te vinden. Hier zit echter wel een prijskaartje aan. In sommige gevallen kunnen de kosten zelfs behoorlijk hoog oplopen. Helemaal in tijden van crisis zit niemand daarop te wachten ...

Geplaatst door Vince op 21 september 2014
Lees dit artikel
Verlaag je energierekening maximaal en bespaar honderden euro's per maand
Bespaartips

Verlaag je energierekening maximaal en bespaar honderden euro's per maand

In je woning verbruik je waarschijnlijk erg veel energie. Huizen worden behaaglijk verwarmd, goed verlicht en zijn bovendien voorzien van allerlei elektrische apparaten die het leven gemakkelijker een aangenamer maken ...

Geplaatst door Vince op 12 september 2014
Lees dit artikel