Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en bespaar net als 174.753 anderen met de beste kortingscodes!
Een kleine op komst? Dan kun je deze tips om te besparen goed gebruiken!

Een kleine op komst? Dan kun je deze tips om te besparen goed gebruiken!

MAGAZINE / Slimmer shoppen
Geplaatst door Vince op 26 september 2014

Besparen op de babyuitzet

Een klein wonder is in de maak, of wellicht pas geboren. Hoe dan ook: bij een nieuw leven hoort een nieuwe kamer, een nieuwe leefwijze en een nieuwe inrichting. De babyuitzet! De babyuitzet kopen is ontzettend leuk, maar vraagt veelal ook om een graai in de portemonnee. Veel mensen kiezen het liefst voor het beste van het beste - het is immers jouw kroost die zo prettig mogelijk moet kunnen opgroeien - en kopen veel artikelen nieuw. Toch kan op de babyuitzet aanzienlijk worden bespaard zonder het met mindere kwaliteit en luxe te hoeven doen. Hier volgen een aantal tips die jou kunnen ondersteunen bij het besparen op de babyuitzet.

Tweedehands kleding

Voor veel vrouwen is dit het eerste waar ze hun geld, en met liefde, aan uit willen geven. De babykleertjes! En dat is niet zo vreemd. Veel moeders - en zo ook vaders - kunnen niet wachten hun pasgeborene in moderne en lieflijke kleding te kleden. Maar een geheel nieuwe garderobe kost behoorlijk wat. Hoe doe je dat dan, wanneer er een kleine op komst is? Ga voor tweedehands kleding. Kleertjes voor de kleine zijn vandaag de dag in grote getale te vinden op diverse websites, waaronder online marktplaatsen, zoals Marktplaats en Tweedehands.net. Vind je het geen prettig idee dat de kleertjes van een vreemde af komen? Vraag dan vrienden, familie en kennissen om hulp. Het gros van de (kersverse) ouders beschikt over tassen vol kleding, die te klein zijn geworden voor hun eigen kindje(s). Je eigen ouders bijvoorbeeld! Grote kans dat zij beschikken over een tas met nog knap uitziende kledingstukken voor de nieuwgeborene. En hoe leuk is het, om hem of haar jouw oude vertrouwde kleding aan te trekken?

Lenen van wagens en stoelen

Vergeet niet dat een kindje snel uit zijn of haar bedje, stoeltje of wagen is gegroeid. Een nieuwe aanschaffen is dus beslist niet altijd nodig. Zit je krap of wil je graag besparen, dan is dit een goed moment. Een Maxi-Cosi of wandelwagen kan tegenwoordig vaak worden geleend, is het niet van vrienden of familie, dan wel bij speciale winkels. Voor de winkels moet je even zoeken, maar wanneer je een oproep op een van de social media-kanalen plaatst, zul je snel een stroom aan reacties kunnen verwachten. Want ook andermans kinderen bleken snel uit het stoeltje of de wagen gegroeid te zijn. Hetzelfde geldt voor een wieg: deze kan immers enkel in de eerste periode van het leven van jouw kindje dienst doen. Lenen is een goed alternatief op (nieuw) kopen.

Kinderwagens
Je kunt ook overdrijven..

Maak het zelf

Niet iedereen is even handig, maar wanneer je houdt van klussen en timmeren: maak het zelf! Een bedje of een stoel kan, met een beetje deskundig oog, eenvoudig in elkaar gezet worden. Het scheelt je een hoop geld wanneer je jouw babyuitzet voor een deel zelf op poten hebt gezet. Helaas heeft niet iedereen de tijd en gave om zich aan projecten als deze te wagen. Is er een tante, oom of opa in de familie die dit wel kan? Schroom dan niet om hen om hulp te vragen. Vaak vinden ze het ook nog eens hartstikke leuk om te doen. Een hele eer! Vergeet niet een fanatieke liefhebber van breien en haken in te zetten: ook kleding kan eenvoudig worden gemaakt, zoals truitjes, sjaaltjes en mutsen. Dat scheelt wederom weer een hele hoop. Toch echt zelf aan de slag? Raadpleeg dan een kenner of zoek online op hoe het moet. Voor je het weet heb je de babyuitzet geheel uit eigen hand laten vloeien!

Kies een alternatief

Het klinkt voor de hand liggend, maar duidelijk mag zijn dat het niet voor iedereen logisch is: ga voor compromissen en kies soms een alternatief. Iedere ouder wil het liefst de mooiste kinderkamer voor zijn of haar kroost maken en genieten van de beste, meest comfortabele en makkelijke producten. Maar er zijn alternatieven. Schaf niet dat dure keukenapparaat aan, om hapjes te blenderen; kies voor goedkoper speelgoed, in plaats van geavanceerde spullen. De kleine heeft al een wereld op zich om te ontdekken en bovendien hou je meer geld over voor dingen die er écht toe doen. Alternatieven lijken in het eerste opzicht wellicht minder dan keuze A, maar zullen op langere termijn een hoop plezier en besparing opleveren.

Zelf koken in plaats van kopen

Babyvoeding makenHet heeft betrekking op een wat later stadium, maar daarmee is het niet minder belangrijk: het eten van de kleine! Wanneer de kleine dreumes is overgestapt naar hapjes en langzaam de borstvoedingsperiode achter zich begint te laten, komen er ook voor voeding wat kosten bij. Voor veel hapjes in de supermarkten - en dan met name die van bekende, populaire merken – betaal je de hoofdprijs. Het is gemakkelijk inslaan, maar het kan ook anders. Zelf koken, bijvoorbeeld. Op die manier bespaar je niet alleen kosten, maar weet je ook nog eens wat je jouw kindje nu werkelijk voorschotelt. Lijkt het veel werk? Probeer het eens. Het valt best mee. Wanneer je eenmaal per week een uurtje uittrekt om in de keuken te staan voor jouw kleine, heb je al snel de vriezer vol met hapjes, sapjes en maaltijden. Mamaenzo heeft allerlei recepten voor babyvoeding online staan. Wie weet blijkt het achteraf ook nog eens heel erg leuk om te doen!

Bespaar op jouw eigen plezier

Niet leuk en cliché, maar je zult merken dat je wat moet inleveren wanneer je kindjes krijgt. Waar je normaal gesproken graag geld had uitgegeven aan nieuwe schoenen, een mooi pak of lekker eten voor de voorraadkast, merk je nu dat je iets zuiniger aan moet gaan doen. Wanneer je bespaart op jouw eigen plezier, merk je dat het opsparen van geld helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Zet iets apart op de spaarrekening, wat je normaal had uitgegeven aan leuke gadgets en hebbedingetjes. Voor je het weet heb je geld bij elkaar waar je mooie spullen voor de babyuitzet voor kunt aanschaffen.

Aanbiedingen en kortingscodes

Wil je toch graag spulletjes nieuw kopen? Train je ogen dan op het vinden van aanbiedingen. Wanneer je wilt besparen op de babyuitzet, is het goed om rekening te houden met de vaak voorkomende aanbiedingen in diverse winkels. Natuurlijk zijn er ook dingen die je wel nieuw aan moet schaffen, zoals producten met betrekking tot de verzorging bijvoorbeeld. Zowel supermarkten als drogisterijen bieden regelmatig een groot verpakking luiers aan tegen een zachte(re) prijs. Hetzelfde geldt voor voeding, spenen en andere accessoires. Ook winkels met babykleding verblijden ouders of ouders in spé regelmatig met kortingen. Op onze website vind je de in de categorie Baby & Kind een heleboel kortingscodes om korting mee te pakken. Als je gebruik maakt van kortingscodes en aanbiedingen, zul je zien dat je op langere termijn een hoop kunt besparen.

Baby's

Oudere broer of zus? Hergebruiken!

Veel spulletjes zijn eenvoudig te hergebruiken. Bijvoorbeeld drinkflessen, babysokjes en beddengoed voor het ledikantje. Wanneer de kleine al een ouder broertje of zusje op de wereld heeft rondlopen, heb je veelal spullen over waar je misschien in eerste instantie niet aan hebt gedacht her te gebruiken. Maak gebruik van dat wat je in huis hebt. Met een intensieve wasbeurt, een nieuw lakje of een vers stofje zijn een hele hoop spullen eenvoudig op te knappen. En als je op langere termijn wilt denken: bewaar de eenmaal aangeschafte spullen altijd ergens op zolder of in de kelder. Wie weet, voor het geval dat, wanneer er een nieuwe geboorte - vroeg of laat - in het vooruitschiet ligt.

Laat je niet verleiden

Wellicht gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar laat je niet verleiden. Verleiden tot aankoop van nieuwe technologische hoogstandjes, gadgets en dingen die je in wezen niet nodig blijkt te hebben. De nieuwste mode voor de kleine is wellicht tof, maar niet noodzakelijk. Een collectie aan vrolijke slabbetjes is leuk, maar hoeft niet per se. En ook merkschoenen kun je beter niet te vaak aanschaffen. Veel ouders kunnen zich niet bedwingen en raken razend enthousiast van al het moois in winkels en webshops. Logisch, maar probeer verstandig te redeneren. Vaak is het plezier wat deze producten opleveren maar van korte duur. Investeer in functionele en duurzame producten, die langer - of zelfs een heel leven - meegaan. Daar zul je jezelf achteraf dankbaar voor zijn!

Vraag andere ouders om tips

Een inkoppertje, maar daardoor niet minder werkzaam: vraag andere ouders om tips en hulp. Er zijn tal van fora, zoals Brabbels en Zwangerschapspagina, waar je jouw vraag kunt neerleggen op het gebied van besparen op de babyuitzet. Tips om minder te hoeven uitgeven aan normaliter dure producten, tips om langer te kunnen doen met voedings- en verzorgingsmiddelen, tips om rond te komen wanneer je denkt dat het lastig zal gaan worden, het internet staat er vol mee. Jonge ouders en oudere ouders: ze weten precies in welke situatie jij zit of terecht komt. Ook blijft het een altijd actueel struikelblok, met een maatschappij waarin middelen steeds duurder lijken te worden. Mensen die in dezelfde fase zitten als jij, kunnen je vaak goede, specifieke tips bezorgen.

Ook deze artikelen mag je niet missen

Heerlijke wijnen goedkoop in huis halen: de 10 beste tips op een rijtje
Slimmer shoppen

Heerlijke wijnen goedkoop in huis halen: de 10 beste tips op een rijtje

Je hoeft geen wijnexpert te zijn om goede wijnen aan een goede prijs te kopen. Een beperkt aantal simpele tips kan je al een heel eind op weg helpen naar de juiste aankoop, die kwaliteit koppelt aan betaalbaarheid ...

Geplaatst door Vince op 24 september 2014
Lees dit artikel
Tips & tricks voor het geven van een uniek én voordelig cadeau
Slimmer shoppen

Tips & tricks voor het geven van een uniek én voordelig cadeau

Graag verras je je dierbaren met een bijzonder cadeau. Natuurlijk weet je dat het niet zozeer om de waarde gaat, maar om het gebaar. Of de moeite, die je hebt gedaan om dat ene speciale cadeau te vinden ...

Geplaatst door Vince op 16 september 2014
Lees dit artikel
Er mooi uitzien voor weinig geld? Het kan, zónder dure beautyproducten!
Slimmer shoppen

Er mooi uitzien voor weinig geld? Het kan, zónder dure beautyproducten!

Er gezond en verzorgd uitzien, wie wil dat nu niet? Het ideaal is natuurlijk om er puur natuur geweldig uit te zien. Maar de meesten onder ons kunnen wel een helpend handje gebruiken door het gebruik van verzorgingsproducten ...

Geplaatst door Vince op 15 september 2014
Lees dit artikel
Gebruik deze tips en betaal niet langer te veel voor elektronica!
Slimmer shoppen

Gebruik deze tips en betaal niet langer te veel voor elektronica!

Plotseling begeeft je tv het, of een ander elektronisch apparaat. Dan wil je natuurlijk een nieuwe kopen, maar dat gaat geld kosten. Gelukkig kun je voorkomen dat je te veel betaalt. Even goed nadenken kan je veel geld schelen ...

Geplaatst door Vince op 15 september 2014
Lees dit artikel
De 10 gouden regels om voordelig online mode te shoppen
Slimmer shoppen

De 10 gouden regels om voordelig online mode te shoppen

Je kent vast wel zo iemand: een leuke vrouw, die zich altijd stijlvol weet te kleden voor weinig geld. Wanneer je haar vraagt waar zij haar spullen koopt, zal ze waarschijnlijk antwoorden dat ze online weer een buitenkansje heeft gevonden ...

Geplaatst door Vince op 12 september 2014
Lees dit artikel