Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en bespaar net als 174.753 anderen met de beste kortingscodes!
Er mooi uitzien voor weinig geld? Het kan, zónder dure beautyproducten!

Er mooi uitzien voor weinig geld? Het kan, zónder dure beautyproducten!

MAGAZINE / Slimmer shoppen
Geplaatst door Vince op 15 september 2014

10 tips om te besparen op beautyproducten

Make-upEr gezond en verzorgd uitzien, wie wil dat nu niet? Het ideaal is natuurlijk om er puur natuur geweldig uit te zien. Maar de meesten onder ons kunnen wel een helpend handje gebruiken door het gebruik van verzorgingsproducten. De terugkerende aanschaf van beautyproducten kan een behoorlijke aanslag op je maandelijkse budget zijn. Hoe houd je de kosten binnen de perken, zonder het ten koste te laten gaan van je goede looks?

1. Houd je ogen en oren open!

De eerste tip ligt voor de hand. Houd de uitverkoop en eventuele aanbiedingen goed in de gaten. Ontvang je thuis weinig folders of heb je een NEE-NEE sticker op je brievenbus? Er zijn diverse websites waar je je kunt aanmelden voor online reclamefolders en nieuwsbrieven, zoals Spotta. Drogisterijketens en supermarkten kondigen kortingen op beautyproducten vaak aan op radio en televisie. Ook zijn er diverse websites waar kortingsacties en codes worden aangekondigd. Bewaar nieuwsbrieven en kortingsacties in een aparte map in je e-mailprogramma. Maak wekelijks even de tijd om deze aanbiedingen te checken, dan loop je zeker geen kortingen mis!

2. Wie wat bewaart, die heeft wat

Koop niet alleen wat je op dit moment nodig hebt, maar denk ook vooruit. Veel aanbiedingen gaan uit van het principe 1+1 gratis of 3 halen, 2 betalen. Een uitgelezen kans om voor tweederde of zelfs de helft van de prijs een voorraadje in te slaan. Zolang je beautyproducten koel, donker en gesloten bewaart, blijven ze lang goed. Aan het einde van de zomer zijn producten als zonnebrandcrème en sunblock vaak in de aanbieding. Mits de verpakkingen gesloten zijn, blijven deze producten gewoon goed tot het volgende voorjaar. Zie je het echt niet zitten om thuis zo'n voorraad bij te houden? Je kunt natuurlijk ook samen slim inkopen met een vriendin of familielid, of nog leuker, je geeft het iemand cadeau.

3. Gebruik de helft minder

Natuurlijk is het heerlijk om jezelf van top tot teen in te zepen en een flinke dot shampoo te gebruiken. Maar wist je dat dit helemaal niet goed is voor je haar en huid? Zelfs in milde douchegels en shampoos zitten soms agressieve stoffen. Wanneer je deze in grote hoeveelheden en te vaak gebruikt, kan je huid en je haar uitdrogen. Vaak bereik je met de helft minder van een product hetzelfde resultaat. In kwaliteitsproducten zit namelijk een hoge concentratie werkzame stof.

4. Vergelijk prijzen online

Ben je een enthousiaste gebruiker van een bepaald product of merk, kijk dan eens of jouw product online goedkoper te vinden is. Er is ongetwijfeld een webwinkel die zich specialiseert in dit merk. Een gespecialiseerde webwinkel heeft minder personeelskosten. Ook is er waarschijnlijk direct contact met de fabrikant en kan deze korting deels aan de klanten doorberekend worden. Vraag ook eens aan vriendinnen waar zij meestal hun inkopen doen. Ook kleine verschillen in prijs besparen je op termijn veel geld! Wij hebben overigens ook een artikel over vergelijken online staan, dat kun je hier vinden.

5. Maak keuzes

Wanneer je budget beperkt is, kun je beter bewuste keuzes maken voor bepaalde producten. Heb je bijvoorbeeld lang en droog haar, dan is een goede conditioner geen overbodige luxe. Heb je juist kort en makkelijk haar, maar wel een gevoelige huid, dan ben je misschien beter af met een speciale dag- en nachtcrème. Stel vast welke zones van jouw lichaam meer aandacht nodig hebben. Voor de overige persoonlijke verzorging kun je dan wel gebruik maken van goedkopere producten.

6. Op is niet altijd leeg

Veel verpakkingen van beautyproducten zijn zo gemaakt, dat je de laatste restjes er maar moeilijk uitkrijgt. Het loont echt om verpakkingen als tubes open te knippen. Uit crème potjes kun je met een wattenschijfje makkelijk de laatste restjes deppen. Shampoo- en conditionerflessen kun je eenvoudig omspoelen om ze nogmaals te gebruiken. Dat bespaart je gauw weer twee wasbeurten!

7. Een klantenkaart is de moeite waard

Een klantenkaart is een handige manier om geld te besparen. Zeker als je sowieso bij een bepaalde winkel koopt, is het zonde om het voordeel te laten liggen. Vaste klanten profiteren vaak van extra kortingen. Ook krijg je vaak als eerste korting op nieuwe producten. Word je gek van al die klantenkaarten in je portemonnee? Koop dan een speciaal kaartenhoesje dat je in het zijvak van je tas bewaart. Zo loop je niet te zoeken naar de kaarten en loop je geen kortingen mis.

8. Doe het zelf!

Online zijn er diverse recepten te vinden voor beautyproducten die je zelf kunt maken. De ingrediënten? Die vind je gewoon in je keukenkastje of in de groentelade. Denk bijvoorbeeld aan een avocado- of kiwimasker voor je gezicht of een body scrub van zeezout en olijfolie. Vaak doen deze huismiddeltjes in effectiviteit echt niet onder voor professionele verzorgingsproducten. Ook zijn er misschien behandelingen die je normaal door een kapster, schoonheidsspecialiste of pedicure laat doen, die je ook zelf zou kunnen uitvoeren. Met haarverf op natuurlijke basis verf je eenvoudig en veilig zelf je haar. Met een goede scrub en een kwartiertje stomen reinig je je gezichtshuid net zo grondig als een schoonheidsspecialiste zou doen. Vind je sommige behandelingen toch moeilijk om bij jezelf te doen? Vraag het dan eens aan een vriendin. Misschien kan jij weer iets voor haar doen, wat zij zelf niet ziet zitten. Niet alleen bespaar je hiermee een hoop geld, het is ook nog eens reuze gezellig.

Make-up

9. Ga niet voor het allergoedkoopste product

In een rijtje besparingstips klinkt het advies om niet te bezuinigen op kwaliteit misschien wat vreemd. Budgetproducten bevatten vaak echter minder werkzame stoffen en laten zich vaak minder makkelijk verwerken op de huid. Je kunt altijd eens een budgetproduct proberen. Maar als blijkt dat het product zich niet goed laat verwerken op de huid of dat je er veel meer van nodig hebt, bespaar je er in feite niet mee. Een product dat je niet graag gebruikt, blijft uiteindelijk in je badkamer staan. In dat geval is het beter om voor een product te kiezen, waar je wel een goed gevoel bij hebt.

10. Echte schoonheid zit van binnen

Dat klinkt misschien een beetje flauw, maar het is wel de waarheid! Een vrolijk, ontspannen gezicht doet wonderen voor je uitstraling. Maar niet alleen je stemming heeft invloed op hoe je eruit ziet. Wanneer je gezond eet, voldoende water drinkt en op tijd je rust pakt, weerspiegelt zich dat ook in je uiterlijk. Lukt het door omstandigheden even niet om zo goed voor jezelf te zorgen als je zou willen? Vul je tekorten dan aan met voedingssupplementen en probeer op een ander moment jezelf weer even te verwennen. Goed voor jezelf zorgen is de goedkoopste beautytip die er is en komt ook de rest van je gezondheid ten goede!

Ook deze artikelen mag je niet missen

Een kleine op komst? Dan kun je deze tips om te besparen goed gebruiken!
Slimmer shoppen

Een kleine op komst? Dan kun je deze tips om te besparen goed gebruiken!

Een klein wonder is in de maak, of wellicht pas geboren. Hoe dan ook: bij een nieuw leven hoort een nieuwe kamer, een nieuwe leefwijze en een nieuwe inrichting. De babyuitzet! De babyuitzet kopen is ontzettend leuk, maar vraagt veelal ook om een graai in de portemonnee ...

Geplaatst door Vince op 26 september 2014
Lees dit artikel
Heerlijke wijnen goedkoop in huis halen: de 10 beste tips op een rijtje
Slimmer shoppen

Heerlijke wijnen goedkoop in huis halen: de 10 beste tips op een rijtje

Je hoeft geen wijnexpert te zijn om goede wijnen aan een goede prijs te kopen. Een beperkt aantal simpele tips kan je al een heel eind op weg helpen naar de juiste aankoop, die kwaliteit koppelt aan betaalbaarheid ...

Geplaatst door Vince op 24 september 2014
Lees dit artikel
Tips & tricks voor het geven van een uniek én voordelig cadeau
Slimmer shoppen

Tips & tricks voor het geven van een uniek én voordelig cadeau

Graag verras je je dierbaren met een bijzonder cadeau. Natuurlijk weet je dat het niet zozeer om de waarde gaat, maar om het gebaar. Of de moeite, die je hebt gedaan om dat ene speciale cadeau te vinden ...

Geplaatst door Vince op 16 september 2014
Lees dit artikel
Gebruik deze tips en betaal niet langer te veel voor elektronica!
Slimmer shoppen

Gebruik deze tips en betaal niet langer te veel voor elektronica!

Plotseling begeeft je tv het, of een ander elektronisch apparaat. Dan wil je natuurlijk een nieuwe kopen, maar dat gaat geld kosten. Gelukkig kun je voorkomen dat je te veel betaalt. Even goed nadenken kan je veel geld schelen ...

Geplaatst door Vince op 15 september 2014
Lees dit artikel
De 10 gouden regels om voordelig online mode te shoppen
Slimmer shoppen

De 10 gouden regels om voordelig online mode te shoppen

Je kent vast wel zo iemand: een leuke vrouw, die zich altijd stijlvol weet te kleden voor weinig geld. Wanneer je haar vraagt waar zij haar spullen koopt, zal ze waarschijnlijk antwoorden dat ze online weer een buitenkansje heeft gevonden ...

Geplaatst door Vince op 12 september 2014
Lees dit artikel